Voordelen van een SSL certificaat

SSL

Voordelen van een SSL certificaat

Tegenwoordig wordt er heel wat privacy- of fraudegevoelige informatie gedeeld over het internet. Als bedrijf wil je er natuurlijk zeker van zijn dat de gegevens van je klanten veilig zijn. Daarom bieden SSL certificaten een uitkomst.

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat er een beveiligde verbinding ontstaat tussen website en bezoeker. De informatiestroom die dan plaats vindt is niet leesbaar voor anderen en dit is dus handig als er via de website persoonsgegevens zoals wachtwoorden of betaalinformatie gedeeld worden. Een persoonlijke bodyguard dus, die namens het bedrijf de informatie van de bezoeker persoonlijk begeleidt. Maar het heeft meer voordelen; zo ziet je onderneming er betrouwbaarder uit, en heeft het een positief effect op je Google ranking.

Basis – DV Validatie

Net als bij normale beveiliging zijn er ook in de wereld van SSL verschillende niveaus. Het eerste niveau staat bekend als Domein validatie (DV), dit is een SSL certificaat dat relatief snel en eenvoudig kan worden uitgegeven. Bij dit type SSL certificaat wordt er namelijk alleen maar gevalideerd aan de hand van de domeinnaam. Het is dan ook ideaal voor webmail en intranetten of als basis beveiliging voor een webwinkel.

Betrouwbaar – OV Validatie

Organisatie validatie (OV) checkt niet alleen de validatie van een domeinnaam, maar ook van de organisatie. De bezoeker weet hierdoor dus zeker dat de website ook daadwerkelijk bij de organisatie hoort. Dit type certificaat duurt ongeveer 2 tot 3 dagen om te verkrijgen. Wel belangrijk om te vermelden is dat de bezoeker de informatie over dit certificaat pas krijgt als diegene de websitedetails opvraagt, voor veel bezoekers is deze informatie dus niet makkelijk vindbaar.

Zeer betrouwbaar – EV Validatie

Het allerhoogste niveau beveiliging biedt de Extended validatie (EV). Om dit certificaat te verkrijgen wordt het complete bedrijf uitgebreid onderzocht, dit duurt meestal zeven dagen. Het grote voordeel van dit type certificaat is dat het direct zichtbaar is voor de bezoeker, de adresbalk kleurt namelijk groen, te zien op onze homepage. Het is dus zowel een mooie service naar je klanten toe terwijl het ook nog een positieve invloed op je imago heeft. Daarnaast is de kans op fraude of misbruik van je bedrijfsnaam erg klein met dit type certificaat. Elk bedrijf dat beveiliging hoog in het vaandel heeft staan, zoals banken en overheidsbedrijven hebben allemaal een EV SSL certificaat.

Google Ranking

Door voor een EV Validatie te kiezen, wordt je automatisch ook beter vindbaar op Google. Zij hebben er uiteraard belang bij om de beste en meest betrouwbare resultaten aan te bieden aan de bezoeker en daarom kijkt Google dus altijd naar het type validatie dat je hebt.

Straal betrouwbaarheid uit en verhoog je Google ranking

Binnenkort gaan ze hier met het project ‘HTTPS Everywhere’ nog meer werk van maken waardoor ze voorrang gaan geven in de ranking voor websites met SSL. Belangrijk is wel dat al je pagina’s beveiligd zijn met een SSL certificaat. Door maar één pagina met SLL te beveiligen, creëer je meerdere URL’s, dit zorgt voor verwarring en daar houdt Google niet van.

Kortom iedereen wordt beter van een SSL-certificaat. De bezoeker van de website krijgt een veilig gevoel en zal dus eerder bereid zijn gegevens achter te laten. Daarnaast heeft het een positieve invloed op je imago, is de kans op fraude of misbruik minder en beïnvloed het de Google Ranking op een positieve manier.

Bij Fedelta helpen we je vanaf slechts €120,00 per jaar, inclusief installatie, aan een beveiligde website middels een SSL certificaat. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies.

Deel dit artikel

Mail Whatsapp
Of
zelf delen: