HTTP/2 nog snellere websites

HTTP/2 nog snellere websites

Voor het eerst in 16 jaar (!) zal er een grote wijziging plaatsvinden in de internet wereld. Het voor ons zo bekende http:// protocol zal gaan wijzigen. Waar we nu nog allemaal HTTP 1.1 gebruiken zal begin 2016 het grootste gedeelte van het internet overgestapt zijn op HTTP 2.0. Dit voorstel is gisteren officieel goedgekeurd en gepubliceerd.

Wat betekent dit voor mij?

Sneller internet! Of beter gezegd: snellere laadtijden van websites, maar hierdoor lijkt het uiteraard weer alsof we sneller internet hebben gekregen. Deze stap was belangrijk aangezien het protocol al 16 jaar oud was. De vraag naar internet verandert, en dus moet het aanbod meegaan. Het is van belang om mobiele internetgebruikers ook een goed aanbod te kunnen leveren. Omdat zij zich vaak op trage internetverbindingen bevinden is het dus belangrijk om dit met deze technieken op te vangen.

De vraag naar internet verandert, en dus moet het aanbod meegaan.

Je website zal straks sneller laden dan voorheen dankzij deze wijziging. Gelukkig wijzigt er voor jou verder weinig. Je typt nog steeds http:// als je een website wilt bezoeken. Ook is er geen software op je computer voor nodig. Het enige wat wijzigt is de snelheid aan jouw kant en een update voor de server aan onze kant 😉

Wat verandert er nu precies?

Wat er nu simpelweg wijzigt is hoeveel connecties er gelijktijdig naar een server gemaakt kunnen worden. Voorheen was dit 1 connectie. Je browser moest dus wachten totdat die ene foto of dat CSS bestand van de server terugkwam voor het weer een verzoek kon sturen om het volgende bestand te downloaden.

In de toekomst is het mogelijk om meerdere connecties gelijktijdig samengevoegd richting de server te sturen om vervolgens wederom samengevoegd een antwoord terug te ontvangen. Conclusie? Een flinke tijdswinst!

Deel dit artikel

Mail Whatsapp
Of
zelf delen: