Hoe worden online aankopen betaald?

betaalwijze online aankopen

Hoe worden online aankopen betaald?

Online shoppen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. In 2014 besteedden Nederlanders 14 miljard euro online. En de voorspelling is dat dit bedrag de komende jaren alleen nog maar gaat stijgen. Als ondernemer is het dus een erg slimme zet om je producten online aan te bieden. Maar als je een webshop begint hoe zit het dan met online betalen?

In bovenstaande afbeelding is goed te zien dat iDEAL in Nederland veruit de meest populaire betaalmethode is. Maar ook de creditcard, acceptgiro (achteraf betalen) en machtiging mogen eigenlijk niet ontbreken in je webshop.

Het is erg belangrijk om je betaalmethodes goed op orde te hebben. Het getuigd van betrouwbaarheid en niets is zo vervelend als een klant die problemen heeft met betalen. De betalingsmethode regel je relatief makkelijk door een contract af te sluiten bij een Payment Service Provider zoals bijvoorbeeld Mollie.

Klanten gebruiken lang niet allemaal hun desktop om een webshop te bezoeken. Uit de laatst bekende cijfers blijkt dat er in 2014 maar liefst 23 miljoen aankopen via een smartphone of tablet hebben plaatsgevonden, dat is 18% van de totale online aankopen.

Het valt wel op dat er beduidend meer geld wordt gespendeerd als men via een desktop of laptop online aankopen doet. Gemiddeld wordt er dan 121 euro gespendeerd. Op de smartphone worden de minst grote bedragen gespendeerd, gemiddeld 55 euro. Op tablets steeg het gemiddelde aankoopbedrag van 77 euro in de eerste helft naar 80 euro het tweede halfjaar.

51% van online aankopen in 2020 met tablet of smartphone

In de toekomst zal het online shoppen nog verder gaan verschuiven van laptop of desktop naar smartphone en tablet. Er wordt voorspeld dat in 2020 nog maar 10% van alle online aankopen met een laptop of desktop wordt gedaan. Maar liefst 51% van alle online aankopen zal dan met tablet of smartphone gedaan worden.

Als webshop eigenaar is het dus bijzonder belangrijk dat je de betalingsmethodes in je webshop op orde hebt. Dit wekt vertrouwen en zorgt ervoor dat de klanten nog eens naar je webshop zullen terugkeren. Daarnaast is het erg belangrijk dat een webshop, nu al, makkelijk te gebruiken is op een smartphone of tablet. Zorg er dus niet alleen voor dat je site responsive is, maar zorg er ook voor dat de betalingsmethode geschikt is om op een smartphone of tablet te gebruiken. Tenslotte is dat de toekomst.

Deel dit artikel

Mail Whatsapp
Of
zelf delen: