Google bestempeld websites als onveilig

SSL certificaat Magento

Google bestempeld websites als onveilig

Vanaf januari 2017 gaat Google alle HTTP websites als onveilig bestempelen die wachtwoorden of andere persoonsgegevens verwerken. Deze websites hebben namelijk geen SSL certificaat en kunnen dus risicovol zijn. Hoewel Google dit in eerste instantie alleen in Google Chrome kan gaan doen zal dit een grote impact hebben. Daarbij komt dat Google in haar ranking nog meer rekening gaat houden met de veiligheid van een website. Tijd dus om actie te ondernemen!

Vanaf januari 2017

Google heeft onderzocht dat simpelweg het ontbreken van een veiligheidskenmerk op websites door veel mensen niet als een gevaar wordt gezien. Terwijl dit zeker wel het geval is. Zonder SSL certificaat kan het zijn dat er anderen ‘meekijken’ en dat er gevoelige informatie, zoals bijvoorbeeld betaalgegevens, wordt onderschept.

Om de consument beter voor te lichten en te waarschuwen voor onbeveiligde websites gaat Google vanaf januari 2017 een duidelijke melding tonen in de browser. Waar voorheen nog niets stond, komt nu: ‘not secure’ in de adresbalk als een website niet beveiligd is.

Zonder SSL certificaat gevaarlijk

Vanaf januari 2017 in Google Chrome (bron: Google security blog)

Later in 2017

Vermoedelijk later in 2017 zullen alle HTTP connecties door Google als onveilig worden gemarkeerd. Google doet dit door naast de tekst ‘not secure’ een rood driehoekje toe te voegen. Uiteraard is het voor google alleen mogelijk om dit in de browser van Google Chrome te doen. Maar aangezien een groot deel van de consumenten Google Chrome gebruikt, zal dit grote gevolgen hebben.

SSL certificaat Magento

Later dit jaar in Google Chrome (bron: Google security blog)

Als bedrijf is het dus zaak om je website goed te beveiligen, maar helemaal als je een webwinkel als Magento gebruikt. In de eerste plaats om de gegevens van je klanten veilig te stellen maar ook omdat dit anders negatieve gevolgen kan hebben voor het imago van je bedrijf. Daarnaast houdt Google ook bij de ranking rekening met een wel of niet beveiligde website. Dit heeft weer een hoge impact op SEO en dus hoe goed je te vinden bent op Google.

Meer informatie

Benieuwd wat een SSL certificaat precies inhoudt, welke verschillende certificaten er allemaal zijn en de voordelen hiervan? In ons vorige blog-item hebben we dit voor je op een rijtje gezet: Voordelen van een SSL certificaat.

Zorg er dus voor dat jouw website snel van HTTP naar HTTPS wordt omgezet door middel van een SSL certificaat. Wil je hier meer informatie over of wil je meteen aan de slag met SSL? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel

Mail Whatsapp
Of
zelf delen: